Buitensporig Sportief

Speels bewegen!

Buitensporig Sportief maakt van de Oosterspoorbaan een sportieve verbinding tussen buurtbewoners. De initiatiefnemers hebben gezorgd voor sportieve uitdagingen in het park. Beweeg mee op het calisthenicstoestel op het Schippersplantsoen achter het Stedelijk Gym. Of op drie fitnesstoestellen naast de Spoorspeeltuin op het Beerthuizenplantsoen.

Hoe werkt het?

Fitness

Oosterspoorbaan fitnesstoestel Springer

Op de Springer is plaats voor twee: elk op een wiebelende poot. Goed voor je balans en een leuke evenwichtsoefening. Wiebelen, op één been staan, door je knieën zakken, armen in de lucht of aan de bar. En je mag het ook zelf bedenken.

De Crossfit

Oosterspoorbaan fitnesstoestel Crossfit

Stap erop, hou je vast en loop.

Back: Train je biceps, je buikspieren en je rugspieren in één keer

Calisthenics

Oosterspoorbaan Calisthenics

Calisthenics is een sport waarbij je vooral gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht. In de buitenlucht kun je op elk uur van de dag terecht bij het speciale toestel. Met onder andere de pull up bars, monkey bars en parallel bars train je al je spieren, maar ook jouw balans, behendigheid en coördinatie.

Training in groepsverband

Elke dinsdagavond en zaterdagochtend trainen we onder begeleiding van Papito Regina bij het calisthenicstoestel. Met veel humor en met oog voor wat ieder van ons kan, zorgt hij dat we elke week weer een beetje meer kunnen. We trainen met jong en oud door elkaar: van 15 tot 65. Kijk op calisthenics030.nl en meld je aan voor een proefles.

Oosterspoorbaan calisthenicslessen

De initiatiefnemers

Buitensporig Sportief is een van de buurtinitiatieven van Park Oosterspoorbaan.

De oorspronkelijke initiatiefnemers in blauwe T-shirts: vlnr Christine, Alexander, Beatrice en Jan Jaap, trainer Papito vooraan in het midden

Buitensporig sportief oprichters