Contact:
Socials
Oosterspoorbaan | Woensdag 21 september – Lezing ‘Een gezonde bodem’
17044
post-template-default,single,single-post,postid-17044,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Woensdag 21 september – Lezing ‘Een gezonde bodem’

21 sep Woensdag 21 september – Lezing ‘Een gezonde bodem’

Woensdag 21 september joosthutgeeft Joost Hut een lezing over een gezonde bodem. Joost noemt zichzelf ‘authentiek hovenier’ en neemt in zijn tuinontwerpen de bodem als uitgangspunt. “Zonder een goede bodem kan ik geen goede tuin maken.”

Tijdens deze lezing legt Joost uit wat het belang van gezonde bodem is, hoe je de bodem gezond houdt en wat dit voor effect heeft voor de planten in je eigen (stads)tuin.

Het Aktiebureau maakt met buurtbewoners van de Oosterspoorbaan buurtcompost: Utrechtse Aarde. Buurtbewoners zamelen thuis hun keukenafval in, in emmertjes met bokashi-starter. Ze brengen hun volle emmertjes naar het werkstation waar het organische materiaal fermenteerd. Na 4 weken wordt de inhoud van de emmers ingegraven in bakken met grond zodat het kan composteren. Na 6-8 weken is de vruchtbare grond klaar om te gebruiken!

Wil je vooraf aanmelden via utrechtseaarde@oosterspoorbaan.nl?
We vragen een vrijwillige bijdrage voor de ruimte en koffie.