Oosterspoorbaan | Wandelroute Oosterspoorbaan
17571
post-template-default,single,single-post,postid-17571,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Wandelroute Oosterspoorbaan

04 sep Wandelroute Oosterspoorbaan

Nieuwe wandelroute in Oost

New York heeft de High Line, Oost heeft de Oosterspoorbaan. Wat ooit een drukke goederenspoorlijn was dwars door onze wijk, is sinds 2017 dankzij inspanningen van bewoners in Abstede een langgerekt park met fiets- en wandelpad.

Onlangs is ook het zuidelijke gedeelte van de Oosterspoorbaan officieel geopend voor wandelaars. Je kunt nu een mooi wandelrondje maken: loop vanaf de Abstederdijk over de Oosterspoorbaan richting de Koningsweg, steek bij het (gesloten) Pieter Baancentrum over en vervolg je de route via het zuidelijke deel van de Oosterspoorbaan en het wandelpad over de monumentale begraafplaats Kovelswade. Sinds kort kun je aan het eind langs het spoor onder de Waterlinieweg door, om via de landweggetjes Rijndijk en Galgenwaardsepad naar de Krommerijn te lopen. Via het oude jaagpad langs het water wandel je vervolgens naar de Oosterspoorbaan. Een rondje van vier kilometer dwars door het oude hoveniersgebied van Utrecht en de schootsvelden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bovendien loop je door prachtige natuur!

Nieuwsgierig geworden? Wandel op 6 oktober mee met historicus en stadsgids Arjan den Boer en ontdek een voor velen nog onbekend deel van Oost.

Rondleiding door Arjan den Boer
Zondag 6 oktober 11:00 – 13:00 uur
Deelname €7,50 p.p. (max 15 personen)
Aanmelden via redactie@oostkrant.com