Oosterspoorbaan | Spoorspeeltuin
16648
page-template-default,page,page-id-16648,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Spoorspeeltuin

Tussen de groene initiatieven van het Oosterspoorbaanpark mag een mooie plek voor de kleine bewoners van onze wijk natuurlijk niet ontbreken. Een Spoorspeeltuin waar kinderen worden uitgedaagd om zelf te verzinnen hoe ze willen spelen en hun fantasie te gebruiken. Naar ons idee passen daar veel groen en natuurlijke elementen in, aangevuld met een paar mooie houten speeltoestellen.

We hebben een enquête gehouden onder bewoners van de wijk. Maar liefst 72% heeft een voorkeur voor een groene speeltuin. Daarbij was vooral de hut van wilgentakken favoriet. Dat is dus goed nieuws.

Vind je het leuk om je eigen omgeving mooi te maken? Hou je van groen? Of heb je zin om van de spoorspeeltuin een nog leukere speelplek voor je kind te maken? Help dan mee!

De spoorspeeltuin zoekt:
– mensen die mee willen draaien ik onze schoffelploeg. Je krijgt dan 4-6 x per jaar een oproepje om mee te helpen met het onderhoud van de spoorspeeltuin. Denk aan zaaien en wieden in de plantenbakken. Of het snoeien van de wilgentenen hut. Altijd onder genot van iets lekkers.
-mensen die het leuk vinden om zich bezig te houden met de communicatie of financiën van de speeltuin of het leuk vinden om na te denken hoe we de speeltuin verder kunnen ontwikkelen. Dit doe je samen met een klein en enthousiast team.

Interesse? Mail naar spoorspeeltuin@oosterspoorbaan.nl

Op 29 augustus is door de gemeente een groot klimtoestel, 2 klimpalen en een duikelrek op de valondergrond geplaatst. Daarna zullen beplanting en natuurlijke Speelaanleiding worden geplaatst. Ideeën hiervoor vind je hiernaast.

Een moeder: “Ik kon vroeger ook eindeloos spelen in de natuur, met takken, grond en water. Het lijkt me geweldig als mijn dochtertje ook zo'n plek in de buurt kan vinden.”
Een meisje van 10 jaar voegt daar nog aan toe: “Er zijn al zoveel gewone speeltuinen.”