Contact:
Socials
Oosterspoorbaan | Natuurspeeltuin
16648
page-template-default,page,page-id-16648,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Natuurspeeltuin

Tussen de groene initiatieven van het Oosterspoorbaanpark mag een mooie plek voor de kleine bewoners van onze wijk natuurlijk niet ontbreken. Een natuurspeeltuin waar kinderen worden uitgedaagd om zelf te verzinnen hoe ze willen spelen en hun fantasie te gebruiken. Naar ons idee passen daar veel groen en natuurlijke elementen in, aangevuld met een paar mooie houten speeltoestellen.

We hebben een enquête gehouden onder bewoners van de wijk. Maar liefst 72% heeft een voorkeur voor een groene speeltuin. Daarbij was vooral de hut van wilgentakken favoriet. Dat is dus goed nieuws.

Wil jij helpen om de speeltuin tot stand te brengen, mee te helpen met het onderhoud of af en toe een activiteit doen met kinderen? Laat het ons weten en stuur een mail naar natuurspeeltuin@oosterspoorbaan.nl.

We merkten bij het contact met de bewoners bij het afnemen van de enquêtes dat zij zich al verheugen op de nieuwe speeltuin.

Een moeder: “Ik kon vroeger ook eindeloos spelen in de natuur, met takken, grond en water. Het lijkt me geweldig als mijn dochtertje ook zo'n plek in de buurt kan vinden.”
Een meisje van 10 jaar voegt daar nog aan toe: “Er zijn al zoveel gewone speeltuinen.”
Overleg bij de gemeente

Vanochtend had de projectgroep ‘Natuurspeeltuin’ een bespreking met Sophie Gunnink, Projectmanager bij Gemeente Utrecht, en Theus, de gemeenteambtenaar die alle openbare speeltuinen in Utr...