Contact:
Socials
Oosterspoorbaan | Buitensporig Sportief
16626
page-template-default,page,page-id-16626,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Buitensporig Sportief

De Oosterspoorbaan wordt een groene en recreatieve verbinding van de binnenstad naar het buitengebied, een mooie nieuwe route met volop mogelijkheden voor individuele wandelaars, hardlopers, skeeleraars etc.

Buitensporig Sportief wil in dit groene lint een plek creëren waar ruimte is voor diverse sportfaciliteiten. Wij zien deze plek tevens als een ‘trefpunt’ en een startlokatie voor georganiseerde sportieve activiteiten.

De fitnesstoestellen zijn in het voorjaar van 2018 geplaatst. Ze zijn zo leuk dat kinderen er meteen op klimmen. Zo makkelijk is het dus om gezond te bewegen!

Hoe zijn ze te gebruiken?

  • Op de Springer is plaats voor twee: elk op een wiebelende poot.Wiebelen, op één been staan, door je knieën zakken, armen in de lucht of aan de bar. En je mag het ook zelf bedenken.
  • De Crossfit: Stap erop, hou je vast en loop
  • Back: Train je biceps, je buikspieren en je rugspieren in één keer

Hartelijk dank aan de sponsoren: de Stichting Utrecht Oost Gezond en de gemeente Utrecht.

Wil je meer weten? Wil je meedoen aan een gratis kennismakingsworkshop deze zomer?
Mail ons: Buitensporigsportief@oosterspoorbaan.nl

Buitensporig Sportief geeft ruimte aan aan wandel,- hardloop – skeeler – personal – en Bootcamp trainingen, Yoga,- meditatie- Tai Chi- en Capoeiralessen, Calisthenics, dans, gym en bewegen voor senioren. Dit creëert een compleet aanbod en de OSB wordt optimaal benut. Uitdaging gegarandeerd!

Voldoende beweging maakt je sterker en scherper. Gevarieerd bewegen in de buitenlucht, individueel of in een groep, van matig tot intensief. We willen alle bezoekers en omwonenden de kans bieden op een sportieve manier volop te genieten van het park. Dat is goed voor lichaam & geest en je komt ook nog eens makkelijk(er) in contact met andere mensen.


Sluit je nu aan bij de initiatiefgroep Buitensporig Sportief en maak samen met ons ook een sportief succes van de Oosterspoorbaan!

Naast het aanleggen van een sportparcours jagen we sport en bewegen in Park Oosterspoorbaan aan met:

  • een website waar mensen kunnen aansluiten bij een groep sporters of zelf een groep opstarten
  • een aantal sportprogramma’s (in ontwikkeling) vanaf de start (najaar 2016)

Meehelpen, voortdurend of af en toe? Jouw hulp is van harte welkom! Meld je aan via initiatieven.oosterspoorbaan@gmail.com

Breng je stem uit voor Stimuleringsfonds XL

Uit meer dan 60 inzendingen heeft het Rabobank Stimuleringsfonds XL acht genomineerden geselecteerd, en ons park is er daar één van! De finalist met de meeste stemmen krijgt (een deel) van de financ...

Calisthenics in Park Oosterspoorbaan

Na de opening  van de sporttoestellen op zondag 9 september in Park Oosterspoorbaan werd er een demonstratie gegeven door het demonstratieteam Calisthenics uit Zeist met de leden van Buitensporig Spo...