Contact:
Socials
Oosterspoorbaan | 18 nov: Plantdag Natuurlint
17273
post-template-default,single,single-post,postid-17273,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

18 nov: Plantdag Natuurlint

07 nov 18 nov: Plantdag Natuurlint

In 2012 verloor de Oosterspoorbaan zijn spoor functie. Veel mensen wilden er een groene plek voor de stad van maken. Én het is zover; het park ligt er maar nu nog een echte groen. Op zaterdag 18 november is er de unieke gelegenheid om er samen een groene verbinding van te maken.

Met het natuurlint willen we bereiken dat er een ecologische verbinding tussen het buitengebied en de stad wordt gemaakt. Een rustige zône waar planten, vo- gels, insecten e.d. een mooi leefgebied vinden en voor de mens eetbaar groen. Langs de hekken planten we o.a. rozen, kardinaalsmuts en kamperfoelie zodat ze snel helemaal begroeid raken. Verder komen er op verschillende plekken groepjes struiken en heesters. zoals meidoorns, sleedoorn en hulst, met deze gaan we vogels en egels lokken. Met bolgewassen, kruiden, bloemen en het inzaaien van bloemrijk grasland gaan we een voedselplek creëren voor allerlei insecten als solitaire bijen en vlinders.

We verzamelen vanaf half 10 met koffie en thee op de hoek van de Notebomen- laan en de Oosterspoorbaan. Om 10.00 uur gaan we planten.
Er is allerlei gereedschap beschikbaar, maar het is altijd handig als je eigen gereedschap meeneemt. (spitvork, spade, schepje, handschoenen)

Wij zorgen voor broodjes, soep en drinken.

Alle hulp is welkom.

Het zou fijn zijn als je je komst wilt aanmelden.

 9.30 uur Verzamelen hoek Notebomenlaan – Oosterspoorbaan

10.00 uur Planten
12.00 uur Lunch
12.30 uur Planten

Graag tot zaterdag 18 november,
Marion, Nathalie, Marijke, Dries, Joyce, Terri, Ellen.